Julen har i den grad englelyd.. og lidt hidsig babygråd!

Det er det mærkeligste med julen. Eller rettere dagene d. 24, 25, og 26 dec, for nu sidder jeg her dags dato d. 27 . dec. og kan igen ikke forstå, hvor tiden blev af. Nøjagtigt det samme som alle andre år. Men man skulle jo nødigt bryde traditionen, så ja jeg skriver klichen; julen fløj af sted så hurtigt, at jeg tvivler på, at den for vores vedkommende kommer til at vare helt til Påske,. Same same som alle de andre år, men dog alligevel meget meget anderledes!

Der var 4 pct chance for hvid jul, men miraklernes tid er åbenbart ikke forbi, og i forlængelse heraf kan vi nu også skrive; den første jul på vores lille familie føljeton. Føljetonen udspillede dette år i det midt sjællandske nærmere beteget som Køge og omegn, hvor vi tilbragte dagene 23.-26. Men inden julefreden for vores vedkommende kunne  sænke sig på disse kanter, skulle vi dog igen igennem en pakkesituation. Ikke af samme kaliber som den pakkeshowet inden afrejsen til Senegal, men dog en kilde til undring over, hvor mange pakkenelliker, der skulle stoppes ind i Toyotaen. Og dernæst forundring over, at babygear, tøj, pusletaske, seng, klapvogn, gaver, mad m.m ja det rent faktisk kunne være der. Men det lykkedes os eller rettere Theis at få stoppet alt ind inklusiv sønnike og undertegnede, og kl. 10.00 rullede vi afsted godt provianterede med div. madvare forberedte på den hobe af biler, der, ifølge Theis, netop på dette tidspunkt skulle befinde sig på E45 motorvejen. Kl. 10. 30 var vi i Køge. Den lader vi bare stå.

Hvis jeg skal være ærlig, så havde jeg været lidt nervøs for, hvordan Tumlingen ville indtage de alle nye indtryk sådanne juledage medfører, så jeg var forberedt på, at alle tegn og reaktioner skulle mentalt noteres og ja måske også (over) tolkes på. Men men men allerede et øjeblik efter vi var landet hos svigerfamilien, virkekede han helt afslappet og glad. Så væk med nervøsiteten og goddag til afslappet julestemning.

2014-12-24 14.29.05

D  23. december blev tilbragt hos min mor, hvor Tumlingen opførte sig fortrinligt og  i særlig grad deltog i julemiddagen, idet madøret åbenbart har smag for rødkål. Denne spise viste sig at smage ham noget så forfærdeligt dejligt. Out come deraf gør dog, at det ikke er en tilrådelig spise for små maver! Ikke at han bemærkede det – tilsyneladende. Men det gjorde vi andre- jo tak!

Selve juleaften tilbragte vi hos Theis´ familie. Jeg fristes til at sige på helt traditionelvis. For mig betyder det i store træk; Disneys juleshow, and, sovs, kartofler brune som hvide, aisser og rødkål. Under middagen tog vi dog så småt højde for gårsdagens lærring, og rødkål indtaget hos familiens yngste blev modereret en smule. Når det gælder min søn, forholder det så således, at hvis han på nogen måde vil godtage, at bliver sat en stopper for noget, og i dette tilfælde rødkålen, ja så skal der afledning til!

2014-12-24 19.34.47

For Tristan var det nok hans livs første rigtige festivitas, så et eller andet sted forsår man jo godt, at vi rent ud sagt havde et hyr med ham, da timerne nærmede sig hans sengetid, som ellers var blevet trukket en smule. Hold nu k… en nattebandit! Her hjalp hverken mælk, fars rolige vuggende bevægelser eller mors ellers så kyndige salmesang! Til sidst bukkede han dog under, og når han så ligger der så fredeligt, ja så glemmer man jo helt alt det besvær, man havde – eller det gør jeg i hvert tilfælde.

Alt i alt en dejlig dejlig jul, som også medførte at jeg blev mor til to helt nye babyer.

20141227_204837

Ja det ene er et apple produkt, og nej helvede er vist ikke frosset over. Så vidt jeg da ved.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *