DET her, DET må siges at være overspringshandling i højeste potens!

I går gik den grusomme virkelighed op for mig, da jeg hen af eftermiddagen måtte erkende, at jeg i morgen, tirsdag, højest sandsynligt går op og dumper min første eksamen nogensiden! Altså hvis man ser bort fra køreprøven, som jeg dumpede godt og grundigt. Første gang ved at køre for hurtigt og 2. gang ved næsten at køre over for rødt. 3. gang var så lykkens gang, men hvem fa´n dumper også køreprøven 3 gange ;-). Nu vil jeg til denne lille bekendelse gerne lige tilknytte den sidebemærkning, at jeg siden hen er gået hen og blevet en fremragende billist – hvis man altså spø´r mig! Så ja jeg tør godt køre med min søn, og hvad vigtigere er, at Theis også tør lade mig køre, hvilet kun understøtter ovennævnte påstand!  Nå men any way så har jeg i dag fået ´fri´fra hjemmet for at kunne sidde på Barrasso og blive klog med de unge studerende – og ja selvfølgelig læse det pensum op, der skulle have været læst de sidste par måneder. Jep should have, would have, could have – but didn´t! Så ris til egen røv. En røv der nok bliver ristet over et sagte bål af videnskabsteoretiske spørgsmål  i morgen.

WIN_20150105_115808

Men hvorfor sidder jeg så her og (mis)bruger kostbar tid og laver overspringhandlinger, såsom at skrive dette indlæg, kan et udmærket spørgsmål være. Jo men jeg har skam læst, vil jeg så svare. Jeg har læst tilstrækkeligt til, at det hele er blevet lidt mere uoverskueligt. Jo mere jeg læser, jo mere tænker jeg bare ÅH NO!

Pludselig forstår jeg alle de klassekammerater, der på HHx i vores unge år, gik til eksamen uden at have læst, da der ifølge dem, alligevel ikke var tid til at få indhentet det forsømte. Personligt har denne form for uforberedt præstation altid været meget angst-provokerende for mig at tænke på. Jeg sagde altid, jeg ikke havde fået forberedt mig, for så var der jo altid en undskyldning, hvis det ikke gik, som jeg havde forventet og stillet som krav om til mig selv. Men det er nu løgn, for jeg har til dags dato aldrig stillet uforberedt op til nogen form for præstation. Men der er jo en første gang for al ting. Jeg må læne mig op af den opgave, jeg skrev og afleverede umiddelbart inden vi rejste til Senegal. Problemet er bare, at jeg på daværende tidspunkt tænkte; den her opgave skal bare afleveres, og så må jeg hive det op til den mundlige eksamen. Nå men panden højt og brystet frem – altså ikke i bogstavelig forstand – i morgen, så må det briste eller bære.

Jeg kan som et lille plaster på såret i morgen glæde mig til at komme hjem til en lejlighed, hvor begge mine mænd er hjemme. Derudover har jeg lovet mig selv en lille præmie, hvis jeg består. Et par nye løbesko, for NU skal jeg altså til at få måsen afsted igen. Jeg vurderede, at det ville være en fin symbolsk præmie. Hvis jeg dumper i morgen, får jeg nemlig ikke tid til at bruge de sko alligevel, da der så skal skrives og læses til re-eksamen.

Tiltrods for, at overspringshandlinger har bragt mig i denne uvante situation, så siger jeg stadig HURRA for dem. For fa´n mine overspringshandliger har været at ligge på gulvet og slå to plastikbægre sammen, eller gå tur med min søn. Og kan det ik´ godt forsvare den manglende eksemens læsning?

2015-01-01 18.11.12

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 Comment

  • SVAR

    Hvordan gik det så?