Hvorfor hedder han Tristan?

brad-pitt7-legends

I torsdags havde jeg en barselsdag, hvilket vil sige, at jeg havde fri fra arbejde på sådan en ganske almindelig torsdag. Dette bar bla. frugt i form af, at jeg rent faktisk fik griflet 1,5 indlæg ned, inden jeg gik i brædderne og ikke mindst, at jeg fik mulighed for at nyde solen beriget med min søns selskab i mange timer! Hep hep for fridage på solberigede hverdage, si´r jeg bare.

Jeg hentede Tristan fra vuggestuen, nærmest før han var kommet derhen, idet aftalen var, at jeg ville svinge forbi, så snart syvsoveren vågnede fra sin middagslur. Det skulle dog heldigvis vise sig, at krabaten ikke var i sit sovesind, så da klokken lige havde rundet middag, hoppede jeg på cykel med Tristans cykelhjelm under armen og en fornøjet forvisning om, at vi meget snart skulle indfinde os ved soppebassinet på Finsensvej.

Tristan var i hopla, og det med at sove var denne dag åbenbart overvurderet i hans optik, så da jeg havde brugt en rum tid på at samle div. af hans ejendele sammen, gav vi os god tid til at vinke farvel til alle, vi mødte på vores vej gennem legepladsen – små som store. Vi blev som følge heraf indviet i en samtale mellem en noget så eftertænktsom børnehave frekventerende unge og en yngre pædagogmedhjælper, idet de faktisk diskuterede, hvorfor Tristan egentlig hedder,Tristan. Jep sådan en samtale vil man gerne overhøre. Barnet havde ret faktisk en meget meget reflekteret tilgang til spørgsmålet, og spurgte om det var fordi, at Tristan var Trist. I for sig et kvalificeret bud. Den meget vidende pædagoghjælper istemte, at det selvfølgelig kunne være en mulighed, men det nok nærmere var fordi, at Tristan er opkaldt efter en gammel opera,som hedder Tristan og Isolde. Børnehaveungen så ud som om, det svar han fik, ligeså godt kunne være givet ham på latin, men jeg nikke entusiastisk, smilede stort og med gav, at DET var lige præcis referencen .

tristan111_2163335b

Hvorfor jeg gjorde det, ved jeg egentlig ikke, for det er en stor løgn! Måske var det fordi, den forklaring virkede mere kulturel og sofistikeret end den skindbarlige sandhed, som er, at jeg har været vild med navnet, Tristan, siden jeg så Brad Pitts rebelske karakter svinge sine gyldne lokker i filmen; legendernes tid. Og for at være helt ærlig, så kender jeg kun operaen, Tristan og Isolde udfra Ricard Geres meget sparsomme omtale af denne i, Pretty woman. Men det sagde jeg selvfølgelig ikke!

x3261

Jeg vil også være ærlig og sige, at det heller ikke var tungen på vægtskålen, at min reference til navnet, var Brad Pitt, da Theis blev præsenteret for mit, synes jeg, udmærkede navneforslag. Skæbnen ville dog, at ved nærmere undersøgelse betyder navnet, Tristan, faktisk TUMULT, hvilket må siges, at være lige det vi følte, da vi mødte vidunderet.  Med afsæt i denne viden, var Theis også solgt.

Faktisk hedder Tristan, Tristan Michel uden binde streg – i hvert tilfælde indtilvidere. Michel er hans senegaliseske givne navn. Vi valgte at tilføje navnet, Tristan, for på den måde, at give ham lidt fra begge de verdener, som er hans.  I skrevne stund sidder jeg og overvejer, om jeg vil nedfælde alle de tanker, der var forbundet med navn- identitets spørgsmålet, i dette indlæg. Men jeg lader den stå, tænker videre, tager i sommerhuset og grifler noget ned i næste indlæg – eller det er i hver tilfælde mit beskedne mål 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 Comment

  • SVAR

    […] Vi er løbet ind i et af de problemer, som jo nok i højeste grad må siges at være et luksusproblem af vestlig kaliber! Egentlig tror jeg ikke, at hverken Theis eller undertegnede overhovedet havde regnet med, at det kunne være SÅ svært. Men lad mig sige det som det er ; Det er åbenbart ikke nemt for os, at komme frem til endnu et drengenavn til ´flokken´. Sidste gang, et navn skulle findes, gik det dæl´me nemmere. Eller også var Theis bare lettere at lægge i benlås, ind til jeg fik min vilje. Men denne gang er han ikke nær så medgørlig, sgu! Ej spøg til side. Det var nemmere, hvilket jo nok skyldes, at jeg i mange år havde været overbevist om, at hvis jeg fik en dreng, så skulle han hedde Tristan! Baggrunden for dette, står der riflet lidt om HER. […]