Når adoptions-processen kører på 3. år!

tristan 2

Nu er det godt nok efterhånden lidt tid siden, at debatten rasede på den overskyggende nyheds-kilde, facebook, omkring regeringens definition på, hvad det vil sige at være dansker, og hvem der for fremtiden kan bryste sig af denne ´titel’ . Så ja måske er dette skriv derfor way outta time, men jeg har kunnet mærke på mig selv, at det her med statsborgerskab, danskhed og rodfæste, det var noget, jeg lige skulle gå og tygge lidt på. For hvad er egentlig konsekvensen, ved denne retorik? Er det i virkeligheden ikke blot ord? Svaret er NEJ. Det er ikke blot ord! Ord kan ikke være blotte og blottet for konsekvens, når de bliver ytret! Ytringer berører os, bevæger os og deraf gror konsekvenserne af det ytrede. Ved sprogligt at fratage personer deres ´danskhed´, er for mig at se det samme at hive en del af personens identitets tæppe væk under fødderne på vedkommende. Meget muligt, at værktøjet blot var ord, men konsekvensen at det rokkende tæppe er, at personen mister en del af sit fodfæste.

Hvad konsekvenserne af regeringens definitioner af det, at være dansk helt præcise bliver for vores familie, har jeg i skrivende stund ikke nogen ide om, for Tristan er trods alt stadig så lille, at han ikke som sådan meta reflekterer over det identitets bårne aspekt i det at være dansk. Men dette til trods, så identificerer han sig selv som dansker. Eller sådan tolker jeg det i hver tilfælde, når han siger, jeg bor i Danmark.  Og ja det gør han, men rent juridisk så er Tristan faktisk ikke dansker. Og dette ikke kun grundet i føromtalte regerings retorik. Begrundelsen for dette skal findes i det faktum, at nu over 3 år efter, at vi satte vore fødder på dansk jord, med vores på daværende LILLE lille guldklump, er den endelige adoptions-proces stadig ikke afsluttet! Så rent juridisk så hedder Tristan stadig Michel, er Senegalesisk statsborger, har senegalesisk pas. Og rent juridisk så ja – er jeg ikke hans mor. Han har opholdstilladelse i Danmark, har co adresse hos os og vi har den midlertidige forældremyndighed – som en form for plejeforældre indtil sagen er afsluttet, og `plejeforældre- mærkaten` viger for `forældre-skabet`. Alt dette findes i alle aspekter kun i juraen! For i mit hjerte ER jeg Tristans mor, og det har jeg været siden d. 5 dec. 2014.

Indtil nu har dette juridiske aspekt ikke haft den store betydning for vores hverdag andet end lidt nævekampe med visse danske instanser og systemer. Eksempelvis skal vi troligt troppe op i udlændinge styrelsen og få indrejse stempel i Tristans, hvis vi skal feriere den. Heller ikke inden for pladsanvisning til institution har det været det været helt let, da Tristan ikke står tilknyttet mig som mit barn, hvilket faktisk stadig er noget rod ifht beskeder fra børnehaven osv. Derudover finder jeg mig selv blive lidt ked af det, hver gang jeg eks. tjekker op på beskeder fra Romans vuggestue eller på min tilbageværende forældreorlov osv., da Tristan også mangler at florere her, og det kan jeg mærke påvirker mig. Det virker bare så forkert på mig, at ikke begge børns navne på daglig base dukker op på SMS eller mail ( Ja de er ikke nærige med infomationer og beskeder i nærværende institution) Igen – jeg VED det blot er jura, men dette til trods, så bliver jeg altså påvirket af det alligevel!

Hvornår sagen bliver endeligt afsluttet, og vi også juridisk kan få forældretitlen, det det ved vi ikke. Sagen ligger hos det Sinegaliseske retsvæsen, og de er meget grundige med at ALT og ALLE dokumenter skal være 110 pct. i orden, hvilket må siges at være i den helt rette ånd.  Dette holdt op i mod, at omstændighederne i Senegal bare er anderledes end vi er vant til her i vesten, betyder det, at ting bare tager længere tid. Det er helt forståeligt! Men efter 3 år, så kan jeg mærke, at NU vil jeg altså gerne have den sag afsluttet, så vi kan få juraen helt i orden omkring forældre-skabet, og Tristan kan få det danske statsborgerskab, pas m.m.

Om en uge fylder Tristan 4 år. Jeg tror og HÅBER på, at sagen er afsluttet, passet er udstedt og jeg også juridisk er Tristans mor, inden vi skal sætte det 5. lys i kagen!

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *